CORREU ELECTRÒNIC DE CONTACTE: barbararibas@ceipguillemdemontgri.com



dijous, 7 de juny del 2018

Papà de Daniela ens explica La Desaladora

Bon dia!!

Aprofitant que a Ciències Naturals començarem a veure "Les màquines" i a Ciències Socials "L'aigua" hem tengut una visita molt especial... el pare de na Daniela ens ha vengut a vore i ens ha explicat en qué consisteix la seva feina: com desalar l'aigua!!  

Ell treballa a la desaladora de Sant Antoni de Portmany (molt propet de l'escola) i ens ha explicat que tenen uns pous baix les roques on unes bombes absorbeixen l'aigua de la mar i la filtren (perque no hi pasin els peixos, objectes ni submarinistes jejeje). Aquesta aigua puja per unes tuberies fins arribar a filtres (com si fosin coladors) on es neteja l'aigua d'arena i pedres. Després pasa per una turbo-bomba on l'aigua té una força impressionant! Ens ha contat que si l'aigua sortis per una manguera... podria superar l'altura de la montanya més alta d'Eivissa!  

D'aquesta turbo-bomba l'aigua ja surt gairebé neta...però segueix sent salada! Així que torna a pasar per molts filtres que atrapen la sal que queda dins l'aigua... ja la separen per diferents canals i envien l'aigua dolça a un dipòsit d'aigua que abasteix gairebé a Sant Antoni i Sant Josep! 

També ens ha explicat que totes aquestes màquines consumeixen moltísima energia i que per això, és important no malgastar l'aigua. Perquè sense aigua... ningú no podria viure! 

Per veure fotos clicau la imatge: 



Ha estat molt interessant!
MOLTES GRÀCIES JOSE!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada